Da li mozemo Isceliti naše telo?

 

 

 

Dragi moj čitaoče, želim sa vama da podelim činjenicu da ZNAM da se gotovo svaka bolest može prevazići i pobediti jednostavnom primenom drugačijeg mentalnog modela.

Pre nekoliko godina lekari su mi dijagnostikovali Kancer vagine. Sa mojom istorijom i time što sam kao petogodišnje dete bila silovana i maltretirana, nisam se uopšte začudila što sam kancer dobila baš na tom mestu. U trenutku kad sam to saznala već sam nekoliko godina radila kao učitelj isceljenja.  Odmah sam postala svesna da ovom situacijom dobijam šansu da na samoj sebi pokažem i dokažem ono što sam druge podučavala. 

U prvim trenucima, kao bilo ko kome je upravo saopšteno da ima kancer, počela sam da paničim. A, ipak sam znala da mentalno isceljenje funkcioniše. Pošto sam bila svesna da kancer dolazi iznutra od našeg mentalnog stava, duboko potisnute tuge, krivice i samoosuđivanja, koje postoji toliko dugo da na kraju počne bukvalno da izjeda telo, znala sam da imam dosta mentalnog posla pred sobom.

Bilo mi je jasno da čak i ukoliko bih se otarasila kancera operativnim putem, a ne bih raščistila sa mentalnim modelom koji ga je stvorio, lekari bi iznova seckali Lujzu sve dok više ne bi ostalo ništa za seckanje. Ukoliko bih se operisla i raščistila sa mentalnim modelom koji je uzrokovao kancer, kancer se više ne bi pojavio. Isto tako, znala sam da, ukoliko bih bila u stanju da raščistim sa starim mentalnim modelom koji je doveo do stanja koji nazivamo kancer, lekar mi ne bi ni bio potreban.

Kada se kancer ili neka druga bolest posle urađene operacije povrati, ne verujem da je razlog u tome što lekari nisu "sve izvadili'' prvom operacijom. Pre će biti da se radi o tome da pacijent nije učinio nikakve promene na mentalnom planu, tako da se ista bolest ponovo javila. Lekari su mi, iako nerado, davali jos tri meseca života, istovremeno me upozoravajući na to da odgadjanjem operacije ugrožavam svoj život. Pogadjala sam se sa njima oko vremena koje mi je preostalo.

Ne časeci ni časa, počela sam sa svojim "holističkim učiteljem" da radim na raščišćavanju vlastitih starih modela ljutnje i osuđivanja. Do tog trenutka, nisam sebi priznavala da imam tako duboko potisnutu gorčinu u sebi. Često smo toliko slepi da nismo u stanju da uvidimo vlastite stavove. Bilo je neophodno da oslobodim svoja osećanja i da mnogima iz moje prošlosti oprostim. Drugo, otišla sam kod dobrog nutricioniste i u potpunosti sam svoje telo očistila od toksina.

Stalno radeći na sebi, postupkom kako mentalnog tako i telesnog čišćenja, negde posle šest meseci, bila sam u stanju da primoram lekare da se slože sa onim što sam već znala: "Više nisam imala nijedan oblik Kancera". Još uvek čuvam originalne laboratorijske nalaze u kojima se vidi kancer, kao sopstveni podsetnik na to u kojoj meri mogu biti kreativna na negativni način i uništavati sebe.

Kad sada kod mene dodje neki klijent, bez obzira na to koliko može biti strašan njegov problem, JA ZNAM da ukoliko je VOLJAN da se pozabavi mentalnim poslom "oslobadjanja potisnutih osećanja i procesom opraštanja", on može da izleči gotovo svaku bolest. Reč "neizlečivo" koja je za mnoge izvor velikog straha, ne znači ništa drugo osim da odredjeno stanje ne moze biti izlečeno standardnim "spoljašnjim" metodama lečenja. Znači da bismo postigli isceljenje moramo "IĆI KA SEBI UNUTRA" i tu duboko u sebi pronaći lek . Stanje "neizlečivih bolesti" potiče ni iz čega i tamo će se i vratiti.

Odavno verujem u sledeće:"Sve što treba da znam, otkriva mi se. Sve što mi je potrebno, dolazi mi. Sve je dobro u mom životu". Nema novih znanja. Sva znanja su drevna i beskonačana. Meni pričinjava radost i zadovoljstvo da spajam mudrost i znanje za dobrobit onih koji su na putu sopstvenog isceljenja.

Luise L. Hay                                                                                                                         

Ovo su reči "Lujze L. Hej" autorke svetskog Bestselera "Iscelite Svoje Telo". Knjige koja je prevedena na 25 jezika i prodata u preko 100 miliona primeraka.