Kontrola Straha

(Kako Ponovo Biti Hrabar)

Strah od bolesti, smrti i neuspeha su najčešći strahovi koji muče ljude, bez obzira na godine starosti i nivo obrazovanja...

Šta je Strah?

Strah je naša automatska ‘psiho-fizička’ reakcija na ‘zamišljeni negativni ishod’ neke situacije.

Ovakva naša ‘psiho-fizička’ reakcija direktna je posledica naših loših 'emotivnih doživljaja’ iz prethodnih, sličnih situacija.

To znači da naš ‘emotivni doživljaj’ izgrađen u prošlosti, potpuno kontroliše naše današnje ‘psiho-fizičko’ reakcije u vezi sličnih situacija.

Kad su strahovi u pitanju, naš emotivni doživljaj u vezi prošlih situacija sastavljen je od naših:


   # Neprijatnih osećanja

   # Negativnih emocija

   # Loših uverenja o sebi

   # Neželjenih ponašanja


Svi pobrojani elementi sastavni su deo naše podsvesti i oni se ‘automatski’ aktiviraju svaki put kad se nađemo u situaciji sličnoj nekim prethodnim, a koje su već izazivale strah u nama.

Kontrola Straha

Da bi se naša automatska reakcija promenila potrebno je uspostaviti emotivnu harmoniju, a to se postiže oslobađanjem 'negativnih emocija i osećanja' u vezi situacija, koje izazivaju strah u nama.

Tek kad se uspostavi 'emotivna harmonija', moguće je promeniti naše neželjene načine reagovanja i ponašanja, odnosno osloboditi se straha.


Radeći po ovom programu, posle svake seanse naš 'strah' se ubrzano smanjuje, a mi se iz dana u dan osećamo sve bolje - potpuno spontano!

Pitanja & Odgovori

DA LI OVAJ PROGRAM VAŽI ZA SVAKU VRSTU STRAHa?

Apsolutno DA! Seanse i prateće instrukcije ovog programa uspešno deluju na svaku vrstu straha. Zato što su svi strahovi sačinjeni od istih sastojaka: osećanja, emocije, misli i reakcija. Razlika je samo u nazivu straha, a nikada u njegovim sastojcima. Radeći po uputstvima, vrlo brzo ćete i sami to zaključiti.

KADA MOŽEMO OČEKIVATI PRVE REZULTATE?

Prvi rezultati stižu skoro trenutno u formi fizičkog i mentalnog olakšanja i osećanja 'unutrašnjeg mira' kao i svesnoj spoznaji da sve teže možemo aktivirati bilo kakav strah u sebi. Kako ovaj osećaj našeg 'untrašnjeg mira' postaje naša svakodnevna pojava, tako se naše razmišljanje i ponašanje u vezi situacija koje su nam nekada izazivale strah, ubrzano menja - potpuno spontano!

KOLIKO SEANSI NAM JE POTREBNO?

Praksa je pokazala da je obično potrebno 4-6 živih seansi, a rezultate svoje promene potvrđujemo i kondicioniramo snimljenim seansama. Što znači: Žive seanse nam služe za demontiranje emotivnih uzroka našeg straha, a snimljene za kondicioniranje novog ponašanja i razmišljanja, kao i za ubrzavanje samog procesa promene.

Iskustva korisnika

Strah od javnog nastupa...

Sve je počelo još u osnovnoj školi. Smeh mojih drugara, kada bih se zabunio, pocrveneo i počeo da mucam. Taj smeh me je godinama pratio kao neki jezivi eho. Došlo je do toga da i sama pomisao da me ljudi gledaju dok pričam, ja krećem da crvenim, znojim se i gubim dah.

Odlazak na seanse i svakodnevno slušanje snimljenih, učinile su da sam ponovo počeo da dišem normalno!

Na sastancima su me kolege čudno gledale ispočetka, koliko do juče sam bio 'oficijelni ćutolog' a, sad stalno nešto zapitkujem i predlažem. Vaš savet da vežbam držeći govore ispred ogledala (baš kao što ste rekli: oči su čudo) pravi neverovatnu razliku. Sad mi moj glas stvarno prija :) A, svaki sastanak je šansa da pokažem moje znanje i sve mi to sad deluje potpuno normalno!

Goran Ž.

Ponovo se vozim liftom...

Godine straha od zatvorenog prostora(imao sam osećaj da me sahranjuju) držale su me ako ništa drugo, bar u dobroj formi. Svakog dana nekoliko puta peške na 7 sprat čini čudo za fizičku formu, ali... sve drugo je bilo jezivo. Čak i ulazak u nepoznati auto je bio izuzetan napor, a o liftovima da ne pričam - nisam ni ulazio. Posle nepuih mesec dana programa, prestao sam da se kljukam lekovima i prvi put sa ženom ušao u lift. Bilo je jezivo, ali vrlo interesantna stvar, nisam se nenormalno znojio i gušio. Samo neke haotične misli... Posle 10-ak vožnji gore dole, ženi sam rekao: Ajmo kući, gladan sam! U danima posle toga bio sam pravi 'lift-boy'. Svaki lift bio mi je prilika da se vozikam gore-dole nekoliko puta. U autobusu sad razmišljam o svemu, osim o smrti :) Planiram i avionom da letim, naravno posle ovog globalnog haosa.

Milan Lj.

Strah se istopio...

Još uvek mi nije jasno kako ranije nisam počeo sa hipnozom. Mada, iskren da budem kada sam krenuo na prvu seansu nije mi bilo svejedno...  Svašta mi je padalo na pamet, pa svi smo gledali filmove :) 

Ali...
Već posle prvih par seansi primetio sam da moja nelagodnost u prisustvu devojaka jedva da postoji. I to mi je dalo krila za dalje. Sada više ne postoji opcija da preskočim seanse.

Stefan L.