Kontrola Stresa

(Kako Ostati Smiren)

U ovom današnjem svetu prosto je nemoguće ostati smiren i ne podleći stresu, svakoga dana...


Stres na poslu, rokovi koji se moraju ispoštovati, finansijski problemi, problemi sa decom, nervoza u odnosu sa partnerom, svetska zdravstvena ludnica, porodični problemi naših prijatelja...


Sve nam to čini život mizernim, zar ne?

Toliko dugo funkcionišemo sa raznim stresnim uticajima da smo zaboravili šta znači opustiti se.

Ovakav svakodnevni nivo stresa u nama izaziva čitav splet negativnih manifestacija:

  • Strahovi
  • Nesanica
  • Glavobolja
  • Napadi besa
  • Loša koncentracija
  • Nedostatak motivacije
  • I sve drugo što ide uz stres

Ovo su samo neki od problema koji se neminovno javljaju kao direktna posledica produžene unutrašnje napetosti, odnosno stresa.

Šta je Stres?

Stres je 'psiho-fizička' reakcija našeg organizma, koja se manifestuje na gore pobrojane načine, a izazvana je našim ‘emotivnim doživljajem’ svakodnevnih situacija.

Šta to u stvari znači?

To znači da lično naš ‘emotivni doživljaj’ situacija u potpunosti kontroliše sve naše spontane ‘psiho-fizičke’ reakcije.

Ovo pravilo važi kako za situacije koje nam se danas dešavaju, tako i za sve situacije iz naše prošlosti, kojih se mi sećamo i svesno ih analiziramo...


A, ovo pravilo takođe važi i za sve buduće situacije, koje zamišljamo da će nam se tek desiti.


Zašto je to tako?

Dok se ljudsko društvo razvijalo prateći razvoj nauke i tehnologije, naša percepcija tj. način na koji emocionalno primamo i doživljavamo situacije, na žalost nije.

Počevši od naših prvih dana, svaki put kada bi se našli u nekoj kriznoj situaciji za nas su postojale samo dve opcije: "Bori se ili Beži".

Na žalost, društvo u kome danas živimo ne dozvoljava ni jednu od navedenih opcija, ali pošto naša podsvest i dalje funkcioniše po toj iskonskoj formuli: "bori se ili beži" mi pokušavamo da uradimo obe opcije u istom trenutku.

Rezultat toga je da se u nama gomilaju 'neprijatna osećanja', koja su ostala neraščišćena iz mnogih prethodnih situacija i ona izazivaju našu "psiho-fizičku" napetost, koju nazivamo stres.

Uzrok Stresa

Postoje 3 emotivna stanja, kojima mi uvek reagujemo na situacije koje nam se dešavaju:

  1. Dobro je ...

  2. Nebitno je ...

  3. Loše je ...

Upravo ovo zadnje, 'loše je' emoativno stanje je glavni uzrok našeg stresa.

Uzrok je zato što ovo emotivno stanje uvek prate naša ‘neprijatna osećanja’ poput: Besa, Tuge, Nervoze, Straha, Razočarenja, itd.

Kako se vremenom povećava broj situacija koje su u nama ostale zabeležene kao “loše”, tako se pojačava i unutrašnji pritisak naših ‘neprijatnih osećanja’.

Unutrašnji pritisak se pojačava, zato što mi pokušavamo da ‘ne osećamo’ svoja neprijatna osećanja, nego da ih potisnemo i svesnim objašnjenjima nekako eliminišemo.

Međutim to se nikada ne može desiti, zato se naša neprijatna osećanja sve više gomilaju i vremenom izazivaju sve neprijatnije fizičke manifestacije u nama.

Analogno tome, osećanjima koja nam prijaju mi ne pružamo nikakav otpor, nego ih istog trenutka osetimo do kraja i zbog toga ona traju kratko, drugim rečima nema stresa.


Rešenje je u 'emotivnom pražnjenju' nagomilanih ‘neprijatnih osećanja’ i reprogramiranju naših 'podsvesnih-automatskih' reakcija i ponašanja, koji izazivaju i održavaju neželjeni stres u nama!


Oslobađanjem svojiih neprijatnih osećanja, automatski se dešava promena našeg emotivnog doživljaja iz "Loše je" u "Nebitno je".

Upravo ta promena nam omogućava da kroz većinu današnjih i budućih situacija prođemo bez ikakvog stresa.

Pitanja & Odgovori

DA LI HIPNOZA POMAŽE ZA SVAKU VRSTU stresa?

Instrukcije i seanse koje se nalaze ovom programu uspešno deluju na svaku vrstu stresa. Zato što je svaka vrsta stresa sačinjena od istih sastojaka: osećanja, emocije, reakcije i ponašanja. Razlika je samo u nazivu, a ne u njihovim sastojcima. Radeći po uputstvima, vrlo brzo ćete i sami to zaključiti.

kada stižu prvi rezultati?

Tempo i brzina promena razlikuju se od osobe do osobe, zato što svako ima svoje želje, ciljeve i očekivanja. Ponekad se promena desi brzo, ali je mnogo češći slučaj da se unutrašnja napetost postepeno smanjuje. Sa svakim novom seansom, vaši rezultati su sve očigledniji. 

koliko seansi je potrebno?


Moja praksa je pokazala da je obično potrebno 4-6 živih seansi, a rezultate svoje promene potvrđujemo i kondicioniramo snimljenim seansama. Što znači: Žive seanse nam služe za demontiranje emotivnih uzroka naše unutrašnje napetosti, a snimljene za kondicioniranje novog ponašanja i razmišljanja, kao i za ubrzavanje procesa promene.

Iskustva Korisnika

Stres je izgovor za sve...

Taj čuveni stres, baš kao što kažete: Najbolji mogući izgovor za sve! Hvala vam što ste me probudili iz ovog 'opšteg ludila'. Rad od kuće, koji je na početku ovih dešavanja izazivao neviđeni haos u meni, sad je postao 'ispunjenje sna'. Sve ono što sam godinama 'planirao' da naučim i nervirao se zbog manjka vremena, sad napokon i učim. Svaki dan mi počinje sa nekom od seansi, a sve posle toga ide bez problema. Imam osećaj da bez obzira na posao, koji sad radim mnogo brže i efikasnije... Dobio sam i neke nove 'bonus sate' u svakom danu. A, stres i umor... Šta to beše???

Marko P. 

Opadaju pritisak i unutrašnji haos..

Mogu da primetim da svakodnevnim pražnjenjem emocija i osećanja opadaju pritisak i unutrašnji haos koji sam godinama nosio u sebi.
Neprijatne telesne senzacije se smanjuju iz dana u dan, daleko sam opušteniji i fokusiraniji na posao i dogadjaje oko sebe, a samim tim i raspoloženiji. Vratio se osmeh na moje lice :)
Hvala veliko, nastavljamo sa programom - Pozz!

Predrag J. 

Smeškam se dok ih slušam...

Godine borbe za svoje mesto pod suncem učinile su svoje. Razne dijagnoze i nedeljna druženja sa psiholozima, bili su sastavni deo mog života. Zadnjih nekoliko meseci sve se to drastično smanjilo. Posle inicijalnog programa za kontrolu stresa, prešao sam na glavni program i rezultati su baš očigledni. Ponekad svratim kod mojih terapeuta i ispričam kako se osećam. Oni i dalje pričaju svoje priče, a ja se samo smeškam dok ih slušam. Ali ipak, žena mi je najbolja, ispočetka me je čudno gledala kad me vidi sa slušalicama u fotelji, a sad mi svako malo zatraži da joj pustim neku seansu. Ovo stvarno jeste program za celu porodicu.

Miroslav Lj.