HIPNOZA BEOGRAD

Centar Pozitivnih Promena


HIPNOTERAPIJA

Prirodno Rešenje Ozbiljnh Problema

Hipnoterapija je profesionalna primena hipnoze, sa ciljem rešavanja ozbiljnih problema.

Hipnotizer tokom hipnoterapije, daje jasne i precizne instrukcije i sugestije, kojima klijenta vodi do željenih rezultata.

Ovde ćemo pogledati dve osnovne tehnike hipnoze koje se danas najčešće koriste u Hipnoterapiji.


Hipnoza Direktne Sugestije

Hipnotizer svojim sugestijama vodi klijenta kroz proces fizičkog opuštanja, a potom izgovara niz pozitivnih sugestija sa željom izazivanja promene.

Ovo je spora i neprecizna tehnika, mada je većina psihologa i laika rado primenjuje, jer ne znaju ništa drugo.

Kada su ozbiljni problemi u pitanju koristi se jedna druga, mnogo efikasnija tehika hipnoze...

Tehnika koja je brza, laserski precizna i koja uvek isporučuje željene rezultate!


Regresivna Hipnoza

Regresivna hipnoza je mnogo dublja forma hipnoze, koja čudesno menja ljudske sudbine!

Hipnoterapija koja se radi putem regresivne hipnoze, svakom čoveku donosi emotivno i telesno olakšanje, bez obzira na naziv ili naizgled enormnu veličinu problema koji ga muči.

Razlog ovako izvanrednih rezultata leži u tome što regresivna hipnoza svakoj osobi pruža unikatnu priliku da oslobodi svoja potisnuta, nagomilana osećanja, tamo gde su ona i nastala, a to su situacije, kako iz bliže, tako i iz daleke prošlosti.

Staro kazivanje: "Istina oslobađa" nigde toliko ne važi, kao što važi u regresivnoj hipnozi!

Nauka je dokazala da se u procesu razvoja svakog čoveka, prvo razvija sposobnost osećanja telesnih senzacija, odnosno osećanja, a tek potom se razvijaju svesne, analitičke sposobnosti.

Sva naša životna iskustva generišu osećanja. Osećanja kreiraju naša uverenja o sebi i definišu naizgled ’automatske’ reakcije i ponašanja u svim sličnim situcijama kroz koje danas prolazimo.

Upravo zbog toga u sadašnjem trenutku svog života, svako od nas predstavlja zbir svih svojih prošlih iskustava.

Samim tim, način na koji emotivno doživljavamo našu prošlost, direktno utiče na naša sadašnja ponašanja.

Kada uz pomoć regresivne hipnoze oživimo prošla iskustva, tek tada možemo otkriti prave uzroke neprijatnih stanja i loših ponašanja, koja danas želimo da prevaziđemo i promenimo.

Regresivna hipnoza nam omogućava da uspostavimo direktan kontakt sa svojom podsvešću putem naših osećanja, zato što su osećanja “ključni faktor” koji povezuje sve nivoe uma.

Fokusirajući se na svoja osećanja, mi se direktno povezujemo sa svojim “unutrašnjim, podsvesnim doživljajem sebe” i to je ono što nam omogućava da bez ikakvog svesnog napora “emotivno oživimo i ispraznimo” prošle situacije, koje su pravi uzrok naših današnjih problema.

Paukova mreža predstavlja naš 'Izvorni Problem’ i sve njegove današnje manifestacije

Kao što je prikazano na gornjoj slici, manifestacije problema koje danas osećamo, počele su nekada davno od jedne ili par situacija (sredina mreže), a onda se vremenom i novim situacijama sve to razvijalo i širilo "bukvalno na sve aspekte" našeg života.

Danas je taj nekada minorni problem, predstavljen čitavim nizom novih manifestacija, koje "svesno posmatrano" (svi kvadrati mreže) nama deluju kao potpuno nezavisni problemi:

  • Stres
  • Nesanica
  • Glavobolje
  • Razni Strahovi
  • Emotivne Blokade
  • Manjak Samopouzdanja
  • I sve drugo što se tče lično nas

Koliko god se mi bavili krajevima mreže, odnosno krajnjim(današnjim) manifestacijama inicijalnog problema, ništa bitno se neće promeniti!

Prava, realna promena dešava se spontano, kad eliminišemo centar ove mreže, odnosno inicijalne uzroke naših današnjih problema!


Hipnoterapija Nudi Prirodno Rešenje

Osnovno pravilo hipnoze koje se uvek primenuje u hipnoterapiji glasi...

Naša negativna 'osećanja & emocije' konstantno nas povređuju i blokiraju, sve dok ih 'držimo' zarobljene u sebi.

Onog trenutka kad ih osetimo do kraja, baš takve kakve jesu, mi ih automatski praznimo i oslobađamo... Rezultat toga, one prestaju da nas povređuju!

U procesu hipnoterapije, hipnotizer je samo vaš lični vodič, odnosno vaš instruktor...

U skladu sa tim, Vi ovaj proces možete prekinuti u svakom trenutku, zato što je to vaš lični izbor dali ćete, ili nećete pratiti uputstva hipnotizera.

Želim da naglasim sledeću činjenicu: Svako ko želi da koristi hipnozu, to može - baš uvek!

Verovatno se pitate: Koliko brzo? - U roku od svega par minuta!

Jedini razlog, koji vas može zaustaviti da uđete u sopstvenu internu komunikaciju je nedostatak želje da to uradite.

Upravo zbog ovakve preciznosti i lakoće rada, hipnoterapijom se na potpuno prirodan način rešavaju mnogi, naizgled nerešivi ljudski problemi...

I na samom kraju, iako sam ovo već mnogo puta rekao, hajde još jednom da ponovim:

Neki ljudi žive u u zabludi da se u hipnozi spava...

Želim da vas podsetim, da 'psiho-fizičko' stanje u kome vaš um radi 100-300% brže i preciznije, nego sad u ovom momentu - Nikada se ne može nazvati spavanjem!

Pitanja & Odgovori

RAZLIKA IZMEĐU HIPNOTERAPIJE I PSIHOTERAPIJE?

 - Hipnoterapeut se nikada ne bavi analiziranjem vaših problema. Psiholozi su ti koji vas ispituju, a onda objašnjavaju zašto vi nešto radite. Analogno tome, hipnoterapeutu je sasvim dovoljno da zna: Kako vi sad osećate svoj problem & Kako želite da se osećate bez tog problema!
 - Rezultati hipnoterapije su vidljivi ODMAH. Tretmani kod psihologa vrlo često traju godinama pre nego što se primeti bilo kakav ozbiljan rezultat.

KOME pomaže HIPNOTERAPIJA?

Hipnoterapija donosi veliko olakšanje svakome ko je imao loša ili traumatična životna iskustva: zavisnost, nesreće, fizičko i/ili psihičko nasilje, i sl. Pomoću hipnoterapije se na potpuno prirodan način oslobađaju 'zarobljena negativna osećanja i emocije' i menja percepcija 'žrtve' u kontekstu tih nesretnih događaja. Precizno rečeno, oslobađamo se tereta prošlosti, koji je sačinjen od osećanja: bola, tuge, krivice, besa, nepravde, nemoći i sl.

KAKO IZGLEDA hipnoterapijA?

Svi koji odluče da reše svoje probleme Hipnozom, obično se pitaju kako izgleda Hipnoterapija. Ovo je kratki presek tipične seanse.


Razgovor:
Svaka seansa se sastoji iz tri dela. Započinjemo je razgovorom o problemu i njegovim manifestacijama, kao i ciljevima koji Vi očekujete da postignete Hipnozom. U toku ovog perioda Vi ćete ispuniti osnovne formulare, a zatim ćemo vam pojasniti šta je Hipnoza i kako proces funkcioniše.

Hipnoza:
Radimo hipnozu. To je proces u kome ste Vi potpuno budni i svesni svega što se sa vama dešava. Postavićemo osnovne hipnotičke repere i početi sa procesom regresije i oslobađanja "potisnutih, neprijatnih osećanja", koja su izazvala problem zbog kojeg ste došli kod nas.

Zavšetak seanse:
Po završetku hipnoze, Vi ćete se osećati sveži i raspoloženi, sećati se svega što se dešavalo tokom seanse i naravno primećivati pozitivne promene. Ovo je vreme kada diskutujemo vaše utiske i razmišljanja i dogovaramo termin za našu sledeću seansu. Svaka seansa hipnoze traje 90 minuta.

Važna napomena: Bez obzira što je završetkom seanse "hipnoza oficijelno završena", u satima i danima koji slede, vaša podsvest nastavlja da procesuira primljene sugestije i pravi pozitivne promene.