HIPNOZA BEOGRAD

Centar Pozitivnih Promena


HIPNOTERAPIJA

Prirodno Rešenje Ozbiljnh Problema

Hipnoterapija je profesionalna primena hipnoze, sa ciljem rešavanja ozbiljnih problema. 

Hipnotizer tokom seanse daje jasne i precizne instrukcije i sugestije, kojima nas vodi do željenih rezultata.

Pogledajmo dve osnovne tehnike hipnoze koje se danas najčešće koriste u Hipnoterapiji.

Hipnoza Direktne Sugestije

Hipnotizer svojim sugestijama vodi klijenta kroz proces fizičkog opuštanja, a potom izgovara niz pozitivnih sugestija sa željom izazivanja promene.

Ovo je spora i neprecizna tehnika, mada je većina psihologa rado primenjuje, jer ne znaju ništa drugo.

Kada su ozbiljni problemi u pitanju koristi se jedna druga, mnogo efikasnija tehika hipnoze...

Tehnika koja je brza, laserski precizna i koja uvek isporučuje željene rezultate!

Regresivna Hipnoza

Regresivna hipnoza je mnogo dublja forma hipnoze, koja čudesno menja ljudske sudbine!

Hipnoterapija koja se radi putem regresivne hipnoze, svakom čoveku donosi emotivno i telesno olakšanje, bez obzira na naziv ili naizgled enormnu veličinu problema koji ga muči.

Razlog ovako izvanrednih rezultata leži u tome što regresivna hipnoza svakoj osobi pruža unikatnu priliku da oslobodi svoja potisnuta, nagomilana osećanja, tamo gde su ona i nastala, a to su situacije, kako iz bliže, tako i iz daleke prošlosti.

Staro kazivanje: "Istina oslobađa" nigde toliko ne važi, kao što važi u regresivnoj hipnozi!

Nauka je dokazala da se u procesu razvoja svakog čoveka, prvo razvija sposobnost osećanja telesnih senzacija, odnosno osećanja, a tek potom se razvijaju svesne, analitičke sposobnosti.

Sva naša životna iskustva generišu osećanja. Osećanja kreiraju naša uverenja o sebi i definišu naizgled ’automatske’ reakcije i ponašanja u svim sličnim situcijama kroz koje danas prolazimo.

Upravo zbog toga u sadašnjem trenutku svog života, svako od nas predstavlja zbir svih svojih prošlih iskustava.

Samim tim, način na koji emotivno doživljavamo našu prošlost, direktno utiče na naša sadašnja ponašanja.

Kada uz pomoć regresivne hipnoze oživimo prošla iskustva, tek tada možemo otkriti prave uzroke neprijatnih stanja i loših ponašanja, koja danas želimo da prevaziđemo i promenimo.

Regresivna hipnoza nam omogućava da uspostavimo direktan kontakt sa svojom podsvešću putem naših osećanja, zato što su osećanja “ključni faktor” koji povezuje sve nivoe uma.

Fokusirajući se na svoja osećanja, mi se direktno povezujemo sa svojim “unutrašnjim, podsvesnim doživljajem sebe” i to je ono što nam omogućava da bez ikakvog svesnog napora “emotivno oživimo i ispraznimo” prošle situacije, koje su pravi uzrok naših današnjih problema.

Paukova mreža predstavlja 'izvorni problem’ i njegove današnje manifestacije

Kao što je prikazano na gornjoj slici, manifestacije problema koje danas osećamo, počele su nekada davno od jedne ili par situacija (sredina mreže), a onda se vremenom i novim situacijama sve to razvijalo i širilo "bukvalno na sve aspekte" našeg života.

Danas je taj nekada minorni problem, predstavljen čitavim nizom novih manifestacija, koje "svesno posmatrano" (svi kvadrati mreže) nama deluju kao potpuno nezavisni problemi:

  • Stres
  • Nesanica
  • Glavobolje
  • Razni Strahovi
  • Emotivne Blokade
  • Manjak Samopouzdanja
  • I sve drugo što nas muči...

Koliko god se mi bavili krajevima mreže, odnosno krajnjim (današnjim) manifestacijama inicijalnog problema, ništa bitno se neće promeniti!

Prava, realna promena dešava se spontano, kad eliminišemo centar ove mreže, odnosno inicijalne uzroke naših današnjih problema!


Kako to najlakše postići? - Koristeći vremensku regresiju!


Pogledajte video koji objašnjava hipnotičku vremensku regresiju...

Hipnoterapija - Rešenje Naših Problema

Osnovno pravilo hipnoze koje se uvek primenuje u hipnoterapiji glasi...

Naša negativna 'osećanja & emocije' konstantno nas povređuju i blokiraju, sve dok ih 'držimo' potisnute i zarobljene u sebi.

Onog trenutka kad ih osetimo do kraja, baš takva kakva jesu, mi ih automatski praznimo i oslobađamo... Rezultat toga, one prestaju da nas povređuju!

U procesu hipnoterapije, hipnotizer je samo vaš lični vodič, odnosno vaš instruktor...

U skladu sa tim, Vi ovaj proces možete prekinuti u svakom trenutku, zato što je to vaš lični izbor dali ćete, ili nećete pratiti uputstva hipnotizera.

Želim da naglasim sledeću činjenicu: Svako ko želi da koristi hipnozu, to može - baš uvek!

Verovatno se pitate: Koliko brzo? - U roku od svega par minuta!

Jedini razlog, koji vas može zaustaviti da uđete u sopstvenu internu komunikaciju je nedostatak želje da to uradite.

Upravo zbog ovakve preciznosti i lakoće rada, hipnoterapijom se na potpuno prirodan način rešavaju mnogi, naizgled nerešivi ljudski problemi...

I na samom kraju, iako sam ovo već mnogo puta rekao, hajde još jednom da ponovim:

Neki ljudi žive u u zabludi da se u hipnozi spava...

Želim da vas podsetim, da 'psiho-fizičko' stanje u kome naš um radi 300% brže i preciznije, nego sad u ovom momentu - Nikada se ne može nazvati spavanjem!


Pitanja & Odgovori

KOME pomaže HIPNOTERAPIJA?

Hipnoterapija pomaže svakome ko želi da unapredi sebe i popravi kvalitet sopstvenog života!

Ovo posebno važi za ljude koji su imali loša ili traumatična životna iskustva: nesretno detinjstvo, razvod ili prerana smrt roditelja, problemi sa okruženjem, razne nesreće, fizičko i psihičko nasilje, i sl. Pomoću hipnoterapije se na potpuno prirodan način oslobađaju 'neprijatna osećanja i negativne emocije' u vezi tih situacija i menja postojeća percepcija 'žrtve' u kontekstu tih događaja. Precizno rečeno, hipnoza nam pomaže da se oslobodimo tereta prošlosti, koji je sačinjen od naših neprijatnih osećanja, negativnih emocija i pogrešnih uverenja o sebi i našim pravim sposobnostima.

KAKO IZGLEDA hipnoterapijA?

Svi koji požele da reše svoje probleme hipnozom, neminovno se pitaju kako izgleda Hipnoterapija. Ovo je kratki presek tipične seanse.


Razgovor:
Svaka seansa se sastoji iz tri dela. Započinjemo je razgovorom o problemu i njegovim manifestacijama, kao i ciljevima koji Vi očekujete da postignete hipnozom. U toku ovog perioda ćemo vam pojasniti osnovne korake hipnoze, kao i sam proces hipnoterapije.

Seansa:
Radimo hipnozu. To je proces u kome ste Vi potpuno budni i svesni svega što se sa vama dešava. Postavićemo osnovne hipnotičke repere i početi sa procesom regresije i oslobađanja "potisnutih, neprijatnih osećanja", koja su izazvala problem zbog kojeg ste došli kod nas.

Zavšetak:
Po završetku hipnoze, Vi ćete se osećati sveži i raspoloženi, sećati se svega što se dešavalo tokom seanse i naravno primećivati pozitivne efekte. Ovo je vreme kada diskutujemo vaše utiske i razmišljanja i dogovaramo termin za našu sledeću seansu. Svaka seansa hipnoze traje oko 90 minuta.

Važna napomena: Bez obzira što je završetkom seanse "oficijelna hipnoza gotova" u danima koji slede, slušajući naše prateće materijale, vaša podsvest nastavlja da upija i procesuira sugestije i pravi pozitivne promene.

RAZLIKA IZMEĐU HIPNOTERAPIJE I PSIHOTERAPIJE?

 Postoji nekoliko ključnih razlika:

 1) Hipnoterapeut se nikada ne bavi analiziranjem vas i vašeg života. Psiholozi su ti koji vas detaljno ispituju i analiziraju, a onda vam tumače i objašnjavaju svoje mišljenje o vašem životu. Analogno tome, hipnoterapeutu je sasvim dovoljno da zna: Kako vi osećate svoj problem & Kako želite da se osećate bez tog problema!
 2) Rezultati hipnoterapije su primetni ODMAH. S druge strane, psihološki tretmani obično traju godinama pre nego što se primeti neki pozitivan pomak.

 3) Hipnoterapija nam vraća poverenje u sebe i svoje sposobnosti, bez ikakvog vezivanja za spoljne faktore - Psihologija radi suprotno!

PRIRODNO REŠENJE OZBILJNIH PROBLEMA

U današnjem vremenu velikih izazova i stalne neizvesnosti, svakome od nas je potrebna podrška i pomoć. Potrebna su nam jasna i precizna uputstva: "Šta, Kad & Kako" radimo da bi uspešno rešili svoje probleme. Hipnoterapija nam upravo to pruža!